Opgeleverd
Middelburg

CPO Stromenwijk

Ambitie
Op een inbreidingslocatie in de Stromenwijk in Middelburg ontstond de wens van een aantal initiatiefnemers om duurzame, onderhoudsarme en betaalbare levensloopwoningen te realiseren. De gemeente Middelburg heeft hieraan haar medewerking verleend en zelfs een stimuleringsbijdrage toegekend om dit project te kunnen realiseren.

Proces
Omdat er in aanvang nog niet genoeg deelnemers waren hebben de initiatiefnemers met ondersteuning door CPOZ het plan gepromoot op woonbeurzen en zelf georganiseerde bijeenkomsten. Dat heeft ertoe geleid dat er voldoende deelname was, er een kopersvereniging is opgericht en het plan met ondersteuning van CPOZ is ontworpen en gebouwd.

Resultaat
5 onderhoudsarme levensloopwoningen met een hoge isolatiewaarde en lage energielasten. Uiterlijk zijn de woningen hetzelfde, maar van binnen allemaal verschillend. Behalve samen bouwen hebben de bewoners ook samen schuttingen, grondwerk en bestrating ingekocht en hebben zij samen de bergingen gerealiseerd.

"Omdat je vanaf het begin van het project gezamenlijk betrokken bent bij de realisatie heb je de toekomstige buren al beter leren kennen wat ook goed is voor de saamhorigheid. Mede hierdoor hebben wij ook gezamenlijk schuttingen, grondwerk en bestrating collectief ingekocht. Ook hebben we elkaar geholpen bij de aanleg en storten van de funderingen voor de bouw van de bergingen in eigen beheer. Dit resulteert tot op heden nog steeds in goed nabuurschap." Deelnemer CPO Stromenwijk

Kenmerken

  • 5 levensloopwoningen
  • Ontwerp: RoosRos Architecten
  • Looptijd: 2010 - 2014
  • Aannemer: Bouwbedrijf Kambier

Meer informatie?

Meer informatie over dit project? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen er graag over!