Opgeleverd
Sas van Gent

CPO 't Sasse Hofje

Ambitie
Een tweetal initiatiefnemers, vrienden van elkaar, hadden al jaren het idee om later samen te wonen en samen oud te worden. Wonen in een goed nabuurschap, waar ruimte is om dingen voor en met elkaar te kunnen doen maar met behoud van privacy; dat zijn belangrijke factoren.

Proces
Als je zelf wilt bepalen hoe je toekomstig huis eruit gaat zien is collectief particulier opdrachtgeverschap daarvoor de uitgelezen manier. De twee initiatiefnemers hebben een kerngroep gevormd en een kopersvereniging opgericht. Zij hebben zich vooral ook gericht op het vinden van mede-kopers, en bij de start van de bouw waren ze met 4 opdrachtgevers. De laatste woning is pas later verkocht.

Resultaat
Op basis van projectvoorbeelden zijn de woonwensen geïnventariseerd, en dat heeft geleid tot een modern ontwerp en een vernieuwend bouwsysteem. Naast eigenaar van de eigen woning is elke koper ook deels eigenaar van de groepsruimte en de  gemeenschappelijke tuin. De kopersvereniging functioneert nu als beheervereniging.

“Jaren geleden is in onze vriendenkring het idee geboren om ‘later’ als we oud zijn, een groot huis te kopen om er samen te wonen en oud te worden. Het huis is niet gevonden, maar de gedachte bleef om samen te genieten van onze oude dag." Deelnemer CPO 't Sasse Hofje

Kenmerken

  • 5 levensloopwoningen
  • Ontwerp: VG Architecten
  • Looptijd: 2015 - 2018
  • Aannemer: Aannemingsbedrijf van Steenberge

Meer informatie?

Meer informatie over dit project? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen er graag over!