Opgeleverd
Zoutelande

CPO Zoutelande (starters)

Ambitie
Meerdere jongeren uit Zoutelande hebben gezamenlijk een verzoek bij de gemeente ingediend voor ontwikkeling van starterswoningen in het nieuwbouwplan. De gemeente heeft dit verzoek gehonoreerd en een locatie was beschikbaar. Daarna is CPOZ verzocht de groep te ondersteunen.

Proces
Er is een kerngroep geformeerd met 4 initiatiefnemers, en die is al snel uitgebreid tot 8. Zij hebben zich verenigd in een kopersvereniging. Samen met CPOZ is het proces opgestart om voor zichzelf passende woningen te laten ontwerpen en bouwen.  Passend binnen de woonwensen, en passend binnen het budget.

Resultaat
2 blokjes van 4 woningen, waarbij de hoekwoningen de mogelijkheid hebben om later een garage te bouwen. Binnen het beschikbare budget is een fraaie architectuur gerealiseerd en extra geïnvesteerd in duurzame maatregelen.

"Er komt heel wat bij kijken om zelf opdrachtgever te zijn van je eigen woning. We zijn dan ook erg blij dat CPOZ ons begeleidt en elke keer de stappen uitlegt die we moeten nemen. Zo blijft het voor ons overzichtelijk. Ook zijn we erg blij dat de gemeente in zo’n vroeg stadium kenbaar heeft gemaakt jongeren te willen behouden in Zoutelande en ons grond heeft toegekend.” Deelnemer CPO Zoutelande (starters)

Kenmerken

  • 8 starterswoningen
  • Ontwerp: RoosRos Architecten
  • Looptijd: 2012 - 2014
  • Aannemer: Bouwbedrijf Kambier

Meer informatie?

Meer informatie over dit project? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen er graag over!